Botteghin: "Geen Europees voetbal op deze manier"

21 maart 2021, 08:51

Eric Botteghin (33) is behoorlijk kritisch op Feyenoord. De Braziliaanse verdediger beseft dat iedereen binnen De Kuip voor Europees voetbal wil gaan, maar weet ook dat het anders moet dan tegen FC Emmen (1-1) zaterdagavond. "Nee, op deze manier gaan we het niet halen."

Dat zei Botteghin tijdens de persconferentie na het treffen met de Drentenaren. "We zijn teleurgesteld nu, maar als we Europees voetbal willen halen, moeten we niet spelen zoals zaterdagavond. Dat kan niet, mag niet. We moeten doorgaan, maar op een andere manier", aldus de routinier, die weet dat Feyenoord het wel kan. "Zoals we tegen PSV lieten zien vorige week. Zoals we tegen Ajax speelden vanuit de organisatie en met het team. Dat is de ziel van Feyenoord: blijven vechten."

Volgens Botteghin is het belang bij alle spelers wel doorgedrongen. "Wij als spelers gaan wedstrijden altijd in om te winnen. Daarbij denken we niet per se over wat er is gebeurd binnen de club. Wij willen zelf Europees voetbal halen als speler, daarbij maakt het voor de motivatie niet uit of de club financiële problemen heeft."

Lees ookAdvocaat openhartig: "Heb het idee dat ze iets dwarszit"

Ondanks nieuw puntverlies en het feit dat de derde plek – die rechtstreeks Europees voetbal betekent – ver weg is en de play-offs het hoogst haalbare lijken, geeft Botteghin niet op. "Als we tegen PSV zo goed spelen met elkaar en als team, dan moeten we vandaag dat ook laten zien en winnen. We weten dat we het doen voor de club, iedereen wil Europees voetbal spelen. Dat beseffen we ook, dus we moeten doorgaan en alles te geven voor Europees voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen