Wijnaldum boos op journalist: "Heel fout wat je doet"

23 maart 2021 – Het venijn zat hem dinsdag in de staart bij de persconferentie van het Nederlands elftal waar bondscoach Frank de Boer en aanvoerder Georginio Wijnaldum aanschoven. Vlak voor het beëindigen van het persmoment, keerde Wijnaldum zich tegen ESPN-verslaggever Pascal Kamperman.

Wijnaldum boos op journalist: "Heel fout wat je doet"

Die had op eerder moment tijdens de persconferentie gevraagd wat spelers van Oranje konden doen om een statement te maken tegen Qatar. Kamperman gaf aan dat Wijnaldum tijdens de racisme-rel zei dat van het veld stappen een optie was en vroeg hem wat spelers nu zouden kunnen doen tegen Qatar. Wijnaldum gaf antwoord op die vraag en kwam vervolgens later nog nogmaals op die vraag terug.

"Mag ik nog wat zeggen?", vroeg Wijnaldum op de valreep. "Ik heb nagedacht over jouw vraag over racisme en Qatar. Maar begrijp je eigenlijk wel wat je doet, om racisme te vergelijken met Qatar? Eigenlijk zeg je: als iemand racistisch is naar een bruin persoon, mag je niet voor jezelf opkomen, want je gaat voetballen in Qatar. Dat is heel fout wat je doet", zei de zichtbaar geïrriteerde Wijnaldum.

"Dat is niet te vergelijken", vulde de Liverpool-speler aan. "Ik heb er over nagedacht en ik vind het raar. Ik vind eigenlijk dat je zegt dat als dat gebeurt en je het dan doet, je het hier ook moet doen. Het racisme-verhaal is heel moeilijk."

Lees ook: "Je kunt een grotere impact hebben door wél te gaan"

Oranje

gerelateerd