Labyad blijft strijdbaar: "Ik kan mee in basis bij Ajax"

23 maart 2021 – Zakaria Labyad heeft een basisplaats bij Ajax nog altijd niet uit het hoofd gezet. De aanvallende middenvelder verloor na een serie duels als basiskracht zijn plek bij Ajax en moet de laatste weken steeds vaker toekijken, maar de Marokkaan blijft strijdbaar.

Labyad blijft strijdbaar: "Ik kan mee in basis bij Ajax"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Voor de winterstop heb ik mijn waarde voor dit elftal kunnen laten zien met goals en assists. Ik weet ook dat ik het kan, nog steeds. Alleen maak ik nu wat minder minuten", doelt hij op de clubwebsite van Ajax op zijn basisplek als valse nummer negen bij Ajax. Dat was voor de komst van Sébastien Haller, die Labyad naar de reservebank dirigeerde.

Daar legt de oud-speler van PSV en FC Utrecht zich echter niet bij meer. "Als ik mezelf terugzie op de trainingen, weet ik dat ik in de basiself meekan. Natuurlijk spelen er nu ook goede spelers. Maar ik ben hier om te slagen en dat is nog steeds wat ik wil." Labyad kreeg dit seizoen te maken met veel kritiek. "Wij voetballers zijn ook mensen, hebben ook gevoel. Ik probeer kritiek van de juiste mensen aan te nemen. Zo heb ik dat mijn hele carrière gedaan."

Labyad hoopt uiteindelijk uit te groeien tot vaste waarde bij de Amsterdammers, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen. "Voor Ajax spelen is de droom van iedere jongen", aldus Labyad. De teller van de middenvelder staat dit seizoen op twintig Eredivisie-optredens. Daarin was hij vijfmaal trefzeker en bereidde hij evenveel treffers voor.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd