'Koeman zet Barça naar zijn hand en krijgt Memphis en Wijnaldum'

25 maart 2021 – Ronald Koeman gaat de A-selectie van FC Barcelona steeds meer naar zijn hand zetten. De Catalanen halen in de komende zomer met Eric Garcia, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay in elke linie een transfervrije aanwinst binnen. De verdediger van Manchester City komt zeker, de komst van de twee Nederlanders nadert steeds meer.

'Koeman zet Barça naar zijn hand en krijgt Memphis en Wijnaldum'

Dat schrijft dagblad SPORT donderdag althans. Zowel Memphis als Wijnaldum zou een contract voor drie seizoenen tekenen in Camp Nou, waar weinig geld is, waardoor ze de ogen hebben gericht op transfervrije spelers. Afgelopen zomer wilde Koeman het duo ook al hebben, maar kwam het niet tot een overgang. Omdat beide spelers bij Olympique Lyon en Liverpool een aflopende verbintenis hebben, kunnen ze nu alsnog de stap nog maken.

Afgelopen zomer was er twijfel over Memphis en door de komst van Miralem Pjanic was Wijnaldum niet nodig. De Bosnische middenvelder mag in de zomer vertrekken, waardoor er ruimte komt voor Wijnaldum. Memphis, die ook in de belangstelling staat van Juventus en Paris Saint-Germain, wordt gezien als absolute versterking, terwijl Koeman Wijnaldum graag wil hebben. In Catalonië is men wel enigszins bang dat hij de ontwikkeling van Ilaix Moriba in de weg gaat staan. Koeman denkt dat hij vooral meer opties op het middenveld nodig heeft. 

Lees ook'Goed nieuws voor Koeman: coach blijft langer bij Barça'

Vertrek Pjanic en Coutinho
Verder verwacht het dagblad dat Pjanic in de komende zomer alweer vertrekt bij FC Barcelona. Daar hoopt Mateo Alemany, de man die samen met Jordi Cruijff vermoedelijk snel officieel naar voren geschoven gaat worden als technisch eindverantwoordelijke, in elk geval op. Ook de momenteel geblesseerde Philippe Coutinho mag vertrekken. Voor hem hopen ze vooral financieel nog wat te kunnen beuren, ook om verder uit de zorgen te krijgen. 

LaLiga

gerelateerd