Qatar weigert vragen over mensenrechten te beantwoorden

31 maart 2021, 11:55

Verschillende landen maakten al statements over de misstanden in WK-gastland Qatar, maar het duidelijkste statement kwam van de Ieren. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Qatar zelf knielden de Ierse spelers om zo te pleiten voor een betere situatie voor de arbeiders in het land. De vragen die hier na afloop over gesteld werden, bleken erg ongemakkelijk voor het Qatarese kamp. 

Toen trainer Felix Sanchez Bas naar het statement van de Ieren gevraagd werd, greep de persvoorlichter van het land in. "Laat mij dit beantwoorden", citeerde Sky Sports. "Er was een akkoord tussen ons en de Ierse voetbalbond. Wat de mensenrechten betreft, dat respecteren we en de International Labour Oragnisation is op de hoogte van de vooruitgang die in ons land wordt geboekt."

Sanchez Bas zelf ontweek dezelfde vraag. "Ik zou hetzelfde antwoorden als wat mijn collega heeft gezegd. Ik ben bondscoach en ik zit hier op een persconferentie over een voetbalwedstrijd. Daar wil ik het graag over hebben, daarom zit ik hier."

Zie ook: Ierland knielt tegen Qatar tegen mensenrechtenschending

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen