Ex-teamgenoten over Robben: "Hij voelde zich schuldig"

12 april 2021 – Na zes maanden blessureleed maakte Arjen Robben zondagmiddag eindelijk zijn rentree bij FC Groningen. Het resultaat tegen SC Heerenveen (0-2 nederlaag) zorgde nauwelijks voor tevredenheid, maar toch was iedereen bij de nummer zes van de Eredivisie na afloop vrolijk. Ook zijn voormalig ploeggenoten genoten van de terugkeer van de aanvaller.

Ex-teamgenoten over Robben: "Hij voelde zich schuldig"

Pierre van Hooijdonk speelde samen met Robben in het Nederlands elftal en keek met extra aandacht toen Robben binnen de lijnen kwam. "Je zag de gedrevenheid in zijn dribbels", aldus de oud-spits bij Studio Voetbal. "Het was geweldig om hem te zien en een heel leuke verrassing. Ik denk dat hij zich de afgelopen maanden best een beetje schuldig heeft gevoeld. Dat hoeft helemaal niet, maar er ontstond zo'n positieve vibe rond zijn terugkeer... Als je dan zó weinig hebt gespeeld, wil je koste wat kost nog in actie komen."

Robben kwam in de Derby van het Noorden voor de derde keer dit seizoen in actie. Voor Ibrahim Afellay, die eveneens met Robben in Oranje speelde, was het puur genieten. "Hij heeft zo veel passie", aldus de middenvelder. "Hij is echt een voorbeeld voor alle jongeren. Alleen al in de catacomben spatte de spelvreugde er vanaf."

Robben keerde afgelopen zomer terug uit zijn voetbalpensioen om FC Groningen een impuls te geven. In zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer, tegen oude liefde PSV, raakte hij meteen geblesseerd. Enkele weken later keerde hij als invaller terug tegen FC Utrecht, maar moest hij vervolgens opnieuw lange tijd toekijken. De teller stond maandenlang op slechts 44 minuten. Gisteren kwam hij ruim een kwartier in actie.

Eredivisie

gerelateerd