Feyenoord verwacht 7,5 miljoen niet terug te hoeven betalen

12 april 2021 – Een enorm financiële meevaller is aanstaande voor Feyenoord. De campagne waarin aan supporters wordt gevraagd om af te zien van de tegemoetkoming, lijkt veel effect te sorteren. In een officieel statement geeft de club aan te verwachten minimaal de helft van de vijftien miljoen euro niet terug te hoeven betalen.

 Feyenoord verwacht 7,5 miljoen niet terug te hoeven betalen

Feyenoord startte afgelopen maand een campagne om supporters te overtuigen geen geld terug te vragen. De club sloot aan het begin van het seizoen veel seizoenkaarten af, maar fans zijn vanwege het coronavirus dit seizoen nog nauwelijks in het stadion aanwezig geweest. Het totale kostenplaatje bedroeg rond de vijftien miljoen euro, een financiële klap die de club mogelijk niet te boven zou komen. In het statement geeft Feyenoord aan 'tevreden' te zijn: minimaal de helft van de fans lijkt niet van plan een compensatie te eisen.

'Het volledig of deels afzien van tegemoetkoming is voor de club een grote steun in deze moeilijke corona-tijden', schrijft de club op de officiële website. 'Feyenoord is enorm dankbaar voor deze steun en hoopt dat nog veel supporters dit voorbeeld zullen volgen. We overwinnen samen!'. Supporters die geen geld terug eisen, ontvangen een speciaal full-supportshirt. Dat tenue werd tijdens de uitwedstrijd bij FC Utrecht (1-2) gedragen.

Fans hebben tot en met donderdag 20 mei de mogelijkheid om te kiezen voor tegemoetkoming of niet. 

Feyenoord

gerelateerd