'Barça distantieert zich van VAR-woede Koeman'

12 april 2021 – Het bestuur van FC Barcelona steunt de kritiek van Ronald Koeman op het VAR-optreden tijdens El Clásico niet. Ronald Koeman ontstak na afloop van de wedstrijd tegen Real Madrid in woede omdat zijn ploeg geen strafschop kreeg, maar het bestuur kan zich daar niet in vinden.

'Barça distantieert zich van VAR-woede Koeman'

Koeman was van mening dat zijn ploeg een strafschop verdiende, nadat Martin Braithwaite bij een 2-1 tussenstand naar de grond werd getrokken. "Dat was een overduidelijke strafschop. Ik begrijp niet waarom we überhaupt een VAR hebben in Spanje", foeterde Koeman. "Als je ziet hoe Martin naar de grond gaat, kan je niets anders geven dan een penalty."

Dat vond de arbitrage van dienst niet en ook de directie van Barça distantieerde zich van de uitspraken. Dat meldt het Catalaanse radiostation Cadena SER. Het bestuur is van mening dat Koeman zélf in de spiegel moet kijken en meer de focus moet leggen op zijn eigen ploeg, die uiteindelijk tekort kwam en daardoor naast de Spaanse koppositie greep.

FC Barcelona staat momenteel derde in La Liga, met slechts twee punten achterstand op koploper Atlético Madrid. Real Madrid is de nummer twee met 66 punten, Barça staat op 65.

LaLiga

gerelateerd