'Overname ADO Den Haag door Cosinus Group afgeketst'

12 april 2021 – De overname van ADO Den Haag door Cosinus Group Capital Partners is afgeketst, zo berichten het Algemeen Dagblad en Voetbal International maandagavond. De Nederlands-Zwitserse investeringsmaatschappij bereikte enkele weken geleden een akkoord met United Vansen, maar is niet met het overeengekomen bedrag over de brug gekomen.

'Overname ADO Den Haag door Cosinus Group afgeketst'

Dat de deal is afgeketst is voor ADO Den Haag een flinke domper, zeker daar een overname kortgeleden nog aanstaande leek. Het is de investeringsmaatschappij niet gelukt om de financiering rond te krijgen. Bronnen melden aan het AD dat Cosinus Group na het tekenen van het contract druk bezig is geweest om investeerders aan te trekken, zonder het gewenste resultaat.

Nu ADO niet in handen komt van Cosinus Group, moet er gezocht worden naar een nieuwe overnamepartij. Eerder werd bekend dat ook het Amerikaanse Otium Group, tevens partner van Ajax, interesse zou hebben in een overname. De gesprekken liepen een een half jaar, maar de interesse werd niet geconcretiseerd.

Eredivisie

gerelateerd