Klaassen kritisch: "Ik had die kans moeten maken"

15 april 2021 – Davy Klaassen heeft het boetekleed aangetrokken donderdagavond na de remise tegen AS Roma (1-1). De middenvelder vond dat de Amsterdammers het simpelweg zelf beter moesten doen in het tweeluik en de kansen die het kreeg, ook beter had moeten benutten. Hijzelf ook. "Ik had mijn kans moeten maken. Honderd procent."

Klaassen kritisch: "Ik had die kans moeten maken"

Dat zei Klaassen tegenover RTL 7 na de remise in Rome. Doelman Pau Lopez schoot halverwege de eerste helft de bal in de voeten van Antony, die aflegde op Klaassen. "Maar ik moet hoger schieten. Dan gaat de bal erin, klaar", baalde Klaassen, die zijn bal nu geblokt zag worden door een Italiaanse verdediger. "Maar als ik hoger schiet, kan de bal ook niet tegen benen botsen."

Mede daardoor lukte het Ajax niet om de volgende ronde te halen in de Europa League. En er had meer ingezeten, vond ook de international. "Als je over twee wedstrijden kijkt, zeker. Je hebt er niet veel aan, hoe onterecht het missen van de halve finale misschien ook is. We moeten vooral in de spiegel kijken, want we moeten winnen."

Over de afgekeurde goal van Dusan Tadic. "Natuurlijk was het een domper, maar we hadden eerder zoiets van: 'nu gaan we door'." Al met al was het een teleurstellende avond voor Ajax en Klaassen. "Je weet dat AS Roma niet gaat aanvallen. Het was moeilijk om er doorheen te spelen. We hadden momenten om te scoren, maar we maken er te weinig", erkende Klaassen.

Ajax

gerelateerd