Ajax wil nog niet reageren op plannen voor Super League

19 april 2021, 13:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wil op dit moment nog niet reageren op de plannen voor de Super League. De Amsterdamse club behoort niet tot de twaalf initiatiefnemers die in de nacht van zondag op maandag de komst van de topcompetitie aankondigden. Er zijn echter nog acht plekken te vergeven en het is niet ondenkbaar dat Ajax tot het exclusieve groepje zou willen toetreden.

"We vinden het te voorbarig om te reageren", reageert een woordvoerder van Ajax tegenover het ANP.  "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen." Eerder zei Gijs de Jong namens de KNVB dat hij geen signalen heeft ontvangen dat Ajax deel wil uitmaken van de nieuwe competitie.

"We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier. Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was één van de mensen die met het voorstel van een 'Zwitsers format' voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil", gaf hij aan.

Volgens De Telegraaf heeft Ajax in eerste instantie aangegeven deel te willen uitmaken van de Super League, mits die van de grond komt. Wel zou deelname van die Amsterdammers afhankelijk zijn van de voorwaarden en consequenties. "Het is allemaal nog prematuur. We willen niet op de zaken vooruitlopen", reageerde algemeen directeur Edwin van der Sar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen