Bedreigingen en intimidatie: het is weer onrustig bij SC Cambuur

20 april 2021 – Het rommelt weer achter de schermen bij SC Cambuur. Omrop Fryslân schrijft dinsdagmorgen dat vier van de vijf leden van het stichtingsbestuur vanwege bedreigingen en intimidatie per direct zijn opgestapt. Het gaat om voorzitter Cees Anceaux, Dirk Bootsma, Wim de Keijzer en Bert van Dijk.

Bedreigingen en intimidatie: het is weer onrustig bij SC Cambuur

Sportief gaat het Cambuur voor de wind, maar op bestuurlijk niveau is het al langere tijd onrustig in Leeuwarden. Het stichtingsbestuur besloot ruim een maand geleden op te stappen na een ultimatum van trainer Henk de Jong en technisch manager Foeke Booy. De leden zouden er per 1 mei mee ophouden, maar wilden tot 1 juni hun opvolgers begeleiden.

In het nieuwe stichtingsbestuur is plaats voor twee certificaathouders, die geld in de club hebben gestoken. Een van die kandidaten was Ype Smid (oud-voorzitter). Smid en de huidige leden van het stichtingsbestuur zouden naar aanleiding van deze kandidatuur zijn bedreigd. De leden besloten daarop hun taken per direct neer te leggen.

Van de vier kandidaten voor het nieuwe stichtingsbestuur hebben drie zich teruggetrokken, onder wie Smid. Dat staat los van de vier leden van het stichtingsbestuur die ermee zijn gestopt. "We zwichten voor geweld en dat doet pijn", reageert Anceaux. De bedreigingen zouden afkomstig zijn van een medewerker van Cambuur en uit de hoek van de harde kern van de club.

Kees Elzinga, voorzitter van supportersvereniging Kern van Cambuur, denkt er ook over na om te stoppen. Hij zegt eveneens bedreigd en geïntimideerd te zijn. Algemeen directeur Ard de Graaf laat in een korte reactie weten dat hij, door de drukte rond de promotie, nog niet alles heeft meegekregen. "Ik heb gemerkt dat er dit weekend wat turbulentie was."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd