Kudus voor het eerst sinds 7 maart in de basis bij Ajax

22 april 2021, 17:43   Bijgewerkt: 22 april 2021, 17:55

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax voor de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht bekendgemaakt. De trainer wijzigt zijn elftal ten opzichte van de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse (2-1) op twee plekken. De meest verrassende naam in de opstelling is die van Mohammed Kudus, die voor het eerst sinds 7 maart aan de aftrap verschijnt.

Maarten Stekelenburg staat onder de Ajax-lat als om 18.45 uur het eerste fluitsignaal klinkt. Achterin staan dezelfde namen als afgelopen weekend in De Kuip: Devyne Rensch, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Het middenveld kent met Kudus een nieuwe naam. De Ghanees vervangt Davy Klaassen, die rust krijgt en plaatsneemt op de bank. Voorin start David Neres in plaats van Antony. Sébastien Haller en Dusan Tadic zijn de andere aanvallers.

Ajax kan donderdagavond de volgende stap richting de landstitel zetten. Bij een zege op FC Utrecht zijn de Amsterdammers kampioen als ze komend weekend ook AZ verslaan. PSV en AZ, de nummers twee en drie van de Eredivisie, hebben met nog vijf wedstrijd te gaan elf punten minder. Ajax heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Het duel met FC Utrecht zou eigenlijk in februari worden afgewerkt, maar werd toen vanwege code rood afgelast.

FC Utrecht hoopt het kampioensfeestje van Ajax uit te stellen. De opstelling van de Domstedelingen kent ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord (1-2) geen wijzigingen. Eric Oelschlägel, Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Django Warmerdam, Adam Maher, Simon Gustafson, Joris van Overeem, Gyrano Kerk, Sander van de Streek en Othman Boussaid zijn de basisspelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen