Overmars appte Pasveer: "Was nagenoeg rond met Vitesse"

23 april 2021 – Hij was lange tijd in onderhandeling met Vitesse over een nieuw contract, maar tekende vrijdag bij Ajax: Remko Pasveer. De 37-jarige doelman wilde bij Vitesse graag een tweejarig contract, terwijl de club een contract voor één seizoen voorstelde. Uiteindelijk bood Ajax hem wel een tweejarig contract en speelt Pasveer in de zomer voor Ajax.

Overmars appte Pasveer: "Was nagenoeg rond met Vitesse"

Hij is blij dat het hoge woord eruit is en de handtekeningen staan. "Voor mij is dit een droom. Er zijn dingen waar je geen nee tegen kunt zeggen. Ajax hoort daarbij", zegt de Tukker tegen Omroep Gelderland. Hij vertelt hoe de afgelopen weken zijn verlopen. "Ik kreeg na de wedstrijd tegen Willem II vier weken geleden een berichtje van Marc Overmars. Ik was nagenoeg rond met Vitesse voor een jaar maar Overmars vroeg of ik twee jaar Ajax nog zag zitten. Ik heb gezegd dat ik daar zeker open voor stond, maar dat ze dan wel snel moesten handelen omdat ik Vitesse ook duidelijkheid moest geven. En zo geschiedde."

Vrijdagochtend signeerde Pasveer zijn verbintenis in Amsterdam. "Nu kan ik het gelukkig uitleggen. Het is fijn om het kwijt te kunnen aan iedereen. Nee, dit had ik niet verwacht maar wel gehoopt. Ik heb er keihard voor gewerkt en bijna nooit een training over geslagen. Vaak ben ik als eerste in de gym en verlaat ik als laatste de training. Voor die arbeid krijg ik nu de beloning. Ajax is de absolute top in Nederland en met die club speel je om de prijzen. Als sporter wil je jezelf altijd blijven vernieuwen", zegt Pasveer.

De keeper is behoorlijk openhartig over de gang van zaken en benadrukt andermaal dat hij graag een tweejarig contract wilde. "Vitesse wilde inderdaad verlengen met een jaar en dat standpunt snap ik ook. Dat is geen probleem. Maar ik ben topfit en kijk niet naar leeftijd. Ik heb altijd goed voor mezelf gezorgd. Keepers kunnen lang mee. Kijk naar Edwin van der Sar, Raimond van der Gouw en Sander Boschker. Die waren allemaal 40 of ouder."

Ajax

gerelateerd