Ontketende Mbappé blijft scoren, maar valt ook geblesseerd uit

24 april 2021, 18:59

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Franse titelstrijd. Eenvoudig ging het niet bepaald op bezoek bij nummer negen FC Metz, maar door twee goals van Kylian Mbappé en een Panenka van invaller Mauro Icardi, werd de eerste plaats wel weer tijdelijk overgenomen van Lille OSC (1-3). Domper was het voortijdig uitvallen van uitblinker Mbappé, die geblesseerd naar de kant moest vlak voor tijd. 

Toen diezelfde Mbappé al na vier minuten de score opende namens PSG, leek het een eenvoudige middag te worden. Maar de machine van de bezoekers ging liggen en via Fabien Centonze kwam de ploeg die vier van de laatste vijf officiële duels verloor meteen na de pauze verrassend terug in het duel (1-1).

En omdat elk puntverlies in de Franse titelstrijd beslissend kan zijn in de huidige stand, ging PSG meteen weer vol op jacht naar een treffer. Heel lang hoefde Mauricio Pochettino niet te zweten: na een klein uur maakte Mbappé zijn tweede avond en zijn 25ste van dit seizoen. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met bijvoorbeeld Erling Haaland, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. 

Tot vlak voor tijd had PSG echter geen speelruimte om een foutje te maken, maar nadat Neymar en matchwinner Mbappé (geblesseerd) gewisseld waren, besliste Icardi het duel vanaf de strafschopstip met een Panenka. Mitchel Bakker kon dat feestje meevieren: hij was na ruim een uur ingevallen voor Layvin Kurzawa. Pochettino zal blij zijn met de zege, maar hoopt vooral dat de blessure van Mbappé meevalt: hij is de man in ongekende vorm de laatste weken en is met name in de Champions League-ontmoeting met Manchester City komende week hard nodig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen