Rechter legt Barcelona presidentsverkiezing op

19 juli 2006, 15:04

FC Barcelona moet zo snel mogelijk nieuwe presidentsverkiezingen uitschrijven. Een rechter in de Catalaanse hoofdstad heeft dat bepaald, zo weet persbureau Reuters te melden. De huidige preses van Barcelona, Joan Laporta, staat volgens de rechtbank al dusdanig lang aan het roer dat nieuwe verkiezingen noodzakelijk zijn.

De rechtzaak tegen Laporta was gestart door drie leden van de club. De leden claimden dat Laporta, die in juni 2003 aantrad als president, zijn termijn van vier jaar er op heeft zitten. De rechtbank gaf dit trio gelijk. Cruciaal hierbij was dat het 'jaar' van Barcelona start op 1 juli van ieder jaar. De twee weken die Laporta in juni 2003 werkte, gelden hierdoor als een compleet jaar. Na een ambtstermijn van vier jaar moeten er nieuwe verkiezingen komen en dat is nu het geval. De vier jaar van Laporta zijn inmiddels, officieel op 30 juni 2006, verstreken.

"De club moet zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uitschrijven", stelt rechter Roberto Garcia Ceniceros in een officiële verklaring. Sinds Laporta aantrad, gaat het steeds beter met FC Barcelona. Onder leiding van de Nederlanders Rijkaard en Ten Cate werd de ploeg twee keer landskampioen en bovendien legden de Catalanen twee maanden geleden beslag op de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen