Koopmeiners feliciteert Ajax al met titel: "Het is ook verdiend"

25 april 2021, 17:27   Bijgewerkt: 25 april 2021, 23:19

Officieus is nog niet helemaal officieel, maar uiteraard voelt het voor alles en iedereen in de Johan Cruijff ArenA wel zo. Ajax won zondag met 2-0 van AZ en kan de landstitel in principe niet meer ontgaan. Teun Koopmeiners en Calvin Stengs beseffen dat de strijd om het kampioenschap gestreden is.

De teleurstelling zat er uiteraard flink in bij AZ, maar toch bleef Koopmeiners sportief. "Allereerst een felicitatie aan Ajax, dit gaat niet meer anders worden. Het is ook verdiend. De titel is natuurlijk een feit, dus gefeliciteerd aan Ajax", zei hij bij ESPN. "Voor de rust hadden we kansen die we niet goed uitspeelden. In de tweede helft verlies je meer tweede balen en wordt het moeilijker. Wij wilden dat zij sneller de lange bal zouden spelen, maar dat lukte in de tweede helft minder. Het is lastig om nu de vinger op zere plek te leggen, maar het veld werd wel te groot. Ajax is ook een topfitte ploeg, dus dat is ook zo."

Ook Calvin Stengs vond dat AZ het vooral in de eerste helft liet liggen. "We pakten de mogelijkheden niet goed uit, ik had zelf ook een kans die er misschien wel in moest. Dat zijn grote kansen. Tweede helft breng je hun in de kracht doordat je slordig wordt. Als je vier of vijf kansen krijgt, mag er best één in. Het gaat om details en dat deden zij beter. Het is tegen Ajax altijd zaak om de kansen te benutten, dat hebben we nagelaten."

Na de 1-0 van Davy Klaassen halverwege de eerste helft werd het minder bij AZ, zag Stengs. "Na de goal hebben we niets meer gedaan". baalde hij. "We kregen de druk er niet meer op. De eerste 66 minuten tot de goal ging het goed, al speelden we niet altijd even goed." Steng weet dat Ajax nu niet meer te achterhalen is. "Zij zijn kampioen, dat is zonde voor ons. Je blijft altijd hoop houden, maar als je zoveel achter staat is dat ter vergelijking met vorig seizoen lastig. We gaan nu knokken voor de tweede plek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen