'Bayern gaat vol voor Nagelsmann: Leipzig wil dertig (!) miljoen'

26 april 2021, 09:00

Bayern München heeft de peilen gericht op Julian Nagelsmann (33) als de nieuwe coach voor het komende seizoen. Dat hij momenteel werkt bij de Duitse nummer twee RB Leipzig doet daaraan niets af, maar die club is niet van plan om zonder slag of stoot mee te werken aan de overgang: ze verlangen een transfersom van liefst dertig (!) miljoen euro.

Dat schrijft het Duitse BILD althans. Nagelsmann ligt bij Leipzig nog vast tot en met de zomer van 2023, waardoor de club een uitstekende onderhandelingspositie heeft. Het Duitse medium beweert dat Der Rekordmeister een eerste serieuze poging heeft gewaagd. SPORT1 komt met hetzelfde nieuws naar buiten, maar stelt alleen dat de afkoopsom hoger zal liggen dan de eerder gelekte vijftien miljoen euro.

Bayern zoekt een nieuwe coach voor het komende seizoen, omdat Hansi Flick eerder aankondigde na dit seizoen alweer te vertrekken bij de aankomend kampioen van de Bundesliga. Normaliter wordt hij na het EK van de komende zomer aangesteld als opvolger van Joachim Löw als bondscoach van Duitsland, al is zijn relatie met technisch directeur Hasan Salihamidzic ook verre van optimaal in München.

Lees ook'Ten Hag en Van Bommel op schaduwlijst Bayern München'

Nagelsmann is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij RB Leipzig, nadat hij eerdere furore maakte bij 1899 Hoffenheim. Samen met Alfred Schreuder was hij daar lang verantwoordelijk voor het eerste elftal en maakte in die periode dusdanig veel indruk, dat hij al snel de kroonprins van het Duitse voetbal werd. Het moet dan ook gek lopen wil hij nooit Bayern München coachen, al kan de vraagprijs van zijn huidige werkgever nog wel voorkomen dat dat op hele korte termijn gebeurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen