Pérez: "Kwartfinale EL domper voor Ajax en Nederlands voetbal"

26 april 2021, 22:02

Ajax legde onlangs beslag op de KNVB Beker en staat op het punt om de 35ste landstitel binnen te halen, maar volgens Kenneth Pérez draaien de Amsterdammers geen topseizoen. De oud-aanvaller is van mening dat Ajax pas een goed jaar had gedraaid als de Europese prestaties beter waren geweest.

Ajax overleefde de groepsfase van de Champions League en werd kortgeleden in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door AS Roma. "Voor mij is het geen topseizoen. Ik vind het voor Ajax en het Nederlands voetbal een domper dat Ajax de kwartfinale van de Europa League, met de tegenstand die het had, niet doorgekomen is. Dat vind ik een smet op het seizoen", vertelt Pérez bij het programma Voetbalpraat van ESPN.

"Ajax is kampioen geworden met een voorsprong van twaalf punten, dat is vrij veel. De beker hebben ze gewonnen met veel moeilijke wedstrijden richting de finale, dat is goed. Europees willen ze of in de Champions League overwinteren of heel ver komen in de Europa League. De kwartfinale, is dat heel ver komen voor Ajax?", vraagt Pérez aan de andere tafelgasten. "Het is net een ronde te weinig", beaamt hij vervolgens de woorden van Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka.

Ajax kroonde zich afgelopen weekend tot officieus kampioen van de Eredivisie en heeft nog een punt of een misstap van PSV nodig om de titel helemaal veilig te stellen. "Het zou onlogisch zijn als Ajax geen kampioen wordt. Dat zou pas een schande zijn. Als je meer geld uitgeeft aan makelaars dan de begroting van AZ, dan gaan we wel richting een Bayern München-scenario, zonder dat Ajax de beste spelers bij PSV en Feyenoord gaat ophalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen