'Pelupessy kan bij Groningen terugkeren in de Eredivisie'

27 april 2021 – Joey Pelupessy kan aankomende zomer de overstap maken naar FC Groningen. De middenvelder tekende begin  2018 een contract voor twee en een half jaar bij Sheffield Wednesday, maar de Engelsen zijn echter niet van plan om dat contract te verlengen waardoor de kans groot is dat Pelupessy transfervrij kan vertrekken.

'Pelupessy kan bij Groningen terugkeren in de Eredivisie'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Volgens Voetbal International staat Pelupessy op het verlanglijstje bij FC Groningen. De club uit het noorden zou echter niet de enige geïnteresseerde zijn. Ook clubs uit het Championship en de Turkse competitie hebben zich gemeld voor de controleur. De middenvelder heeft zelf nog geen besluit genomen over zijn toekomst.

Een gebrek aan speeltijd is er niet voor de middenvelder. Dit seizoen speelde Pelupessy maar liefst 41 duels voor de Engelsen, 26 daarvan stond hij in de basis. De club zelf verkeert echter in een crisis. De club staat 23ste en kreeg bovendien al zes punten aftrek in de competitie vanwege fouten in de boekhouding.

Pelupessy doorbracht een groot deel van zijn jongere jaren als voetballer door bij FC Twente. In Enschede doorging hij alle jeugdelftallen voordat hij in 2013 promoveerde naar het eerste elftal van de Tukkers. In 2014 maakte Pelupessy de pikante overstap naar Heracles. In Almelo werd Pelupessy een vaste waarde, wat hem uiteindelijk de transfer naar Engeland opleverde.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd