Kabinet beslist pas donderdag over publiek bij speelronde

28 april 2021, 18:23

Volgens RKC Waalwijk komt er vandaag (woensdag) nog geen nieuws naar buiten over de komende speelronde in de Eredivisie. De clubs willen dolgraag wederom fans verwelkomen in de stadions, maar hebben nog geen groen licht gekregen van de politiek. In een statement op eigen website meldt RKC dat daarover pas morgen nieuws zal komen. Ook Heracles Almelo heeft dat nieuws via de eigen kanalen bekendgemaakt.

'Het besluit of er ook de komende speelronde in de Eredivisie met gedeeltelijk publiek gespeeld zal worden wordt naar alle waarschijnlijkheid morgen door de ministerraad genomen en dus niet, zoals verwacht, vandaag', schrijft de club. Voor de Eredivisie-clubs die komend weekend thuis spelen, is dat organisatorisch lastig. Dinsdag werd al bekend dat onder meer RKC, FC Utrecht en FC Groningen alvast kaarten onder voorbehoud weggaven.

Of het uitstellen van de beslissing door de ministerraad te maken heeft met de onderzoeken van Fieldlab, is niet zeker. De onderzoekers hebben woensdag aan het kabinet geadviseerd om evenementen met een bezetting van 50 tot 75 procent van de normale bezoekerscapaciteit te laten doorgaan. Als het kabinet het advies van de onderzoekers gaat opvolgen, dan kunnen stadions weer veel voller komen te zitten dan momenteel het geval is. En kunnen er dus ook komend weekend weer mensen op de tribunes zitten.

Lees hier meer over de onderzoeksresultaten van Fieldlab.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen