'Pirlo moet na een jaar alweer weg; opvolger staat klaar'

30 april 2021, 08:50

Het trainerschap van Andrea Pirlo bij Juventus lijkt na een jaar alweer te eindigen. De voormalig topmiddenvelder kwam begin dit seizoen aan het roer te staan bij de club waar hij als speler schitterde, maar een droomhuwelijk werd het beslist niet. Massimiliano Allegri staat volgens diverse media op de achtergrond al klaar om het stokje over te nemen.

Dat nieuws brengen La Gazzetta dello Sport en Tuttosport. Juventus is inmiddels in onderhandeling met Allegri, die na dit seizoen het stokje van Pirlo over moet nemen. De coach is zelf op de achtergrond al bezig met het timmeren aan een nieuw Juventus. De Italiaan was tussen 2014 en 2019 ook al coach in Turijn, waar hij de ploeg naar veel prijzen leidde. Een 'goede bekende' van Allegri bevestigde deze week tegenover Corriere di Torino dat een transfer aanstaande is. 

Dat Pirlo het veld moet ruimen, is gezien de resultaten bepaald niet vreemd. De regerend landskampioen bezet momenteel de teleurstellende vierde plaats in de Serie A, met liefst dertien punten achterstand op koploper Inter. Bovendien zorgde FC Porto al in de achtste finales van de Champions League voor uitschakeling in het miljoenenbal.

Voor Allegri wacht komend seizoen een monsterklus. Omdat Juventus met Atalanta, AC Milan en Napoli in een felle strijd is verwikkeld om Champions League-tickets, is het nog niet zeker waar de toekomst van Juve ligt. Mocht het naast Champions League-voetbal grijpen, lijkt een uittocht van spelers aanstaande. Onder meer Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata en Matthijs de Ligt zouden volgens Italiaanse media een vertrek overwegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen