Jans schrok van Twente: "Dit seizoen nog niet meegemaakt"

1 mei 2021 – Trainer Ron Jans is zaterdagavond geschrokken van wat zijn FC Twente na rust liet zien. De ploeg ging met 3-0 onderuit tegen Fortuna Sittard, waarbij de trainer vooral de gelatenheid in de tweede helft onbegrijpelijk vond. "Nu moet echt de bezem erdoorheen en moeten we volgende week een heel andere mentaliteit hebben dan dit."

Jans schrok van Twente: "Dit seizoen nog niet meegemaakt"

"De eerste helft was het gelijkwaardig", begon Jans zijn analyse tegenover ESPN. "Daarna zakte het zo ver uit elkaar... Dat heb ik dit seizoen van dit elftal nog niet meegemaakt. Het had gewoon 5-0 kunnen zijn als Drommel niet een paar ballen had gepakt. Dat stoort mij het meest: je kunt verliezen, maar niet zonder strijd te leveren. Ik vind dat we daarin de tweede helft echt verschrikkelijk door het ijs zijn gezakt."

Lees ook: Fortuna zet stap richting play-offticket na ruime zege op Twente

Jans zag zijn ploegen nog wel kansen creëren. "Maar in de zestien was het weer hetzelfde verhaal: niet doeltreffend, niet de goede keuzes, niet de afronding." Ook richtte hij zijn frustratie tot de VAR, die een doelpunt van Dario Dumic afkeurde wegens buitenspel. "Ik heb het gevoel dat het weer kantje boord was. Dat is bij ons niet de eerste keer dit seizoen. Hij moet gewoon niet vlaggen. Het was van ons ook veel te slap, want in de tweede helft hebben we niks meer te vertellen gehad."

Na afloop sprak Jans zijn ploeg streng toe. "Ik was heel kort in de kleedkamer en dat was niet vriendelijk. Ik verwacht met name van de jongens die al langer meelopen een heel andere mentaliteit dan in deze tweede helft. Daar gaan we volgende week op selecteren, want dat moet echt anders." Door de nederlaag - het negende puntverlies op rij - lijkt Twente de play-offs om Europees voetbal wel te kunnen vergeten. "Nog drie wedstrijden te gaan, maar op dit moment is het even puin ruimen."

Eredivisie

gerelateerd