De Jong imponeert: "Ze moeten testen wat hij slikt"

3 mei 2021 – Jan van Halst was zwaar onder de indruk van het spel van Frenkie de Jong tegen Valencia. De middenvelder van FC Barcelona was een van de bepalende spelers aan de kant van de topclub, die dankzij de zege in het spoor bleef van koploper Atlético Madrid en nummer twee Real Madrid.

De Jong imponeert: "Ze moeten testen wat hij slikt"

Ziggo Sport-analyticus Jan van Halst kwam na afloop van de wedstrijd superlatieven tekort om de kwaliteiten van De Jong te duiden. "Het is niet normaal, ze moeten hem gewoon testen op wat hij slikt...", aldus Van Halst over de middenvelder. "Hij gaat zó veel diep. Hij sprint net zo hard weer terug en verovert de bal daarna met een sliding. Je wordt al moe als je er naar kijkt."

Spaanse media deelden de mening van Van Halst. 'Messi, Griezmann en De Jong houden Barça in de titelrace. De Nederlander is op weg één van de beste Barça-aankopen van deze eeuw te worden', schreef La Vanguardia bijvoorbeeld. 'Eén van de belangrijkste sleutels voor de comeback van Barça was ongetwijfeld Frenkie de Jong', aldus Mundo Deportivo

Dirk Kuyt ziet dat De Jong een transitie heeft ondergaan. "Frenkie de Jong lijdt nauwelijks balverlies. Hij heeft ook heel veel waarde in het aanvallende én in het verdedigende spel. Hij staat hoger op het veld dan bij Ajax. Koeman wil dat hij meer doelpunten gaat maken. Bij Ajax was hij gewoon de baas: de bal werd naar hem gespeeld. Dat zie je nu ook bij FC Barcelona."

LaLiga

gerelateerd