Driessen na Ajax-feest: "Dikke middelvinger naar coronadoden"

3 mei 2021 – Valentijn Driessen snapt werkelijk niets van het feest dat na het kampioenschap van Ajax losbarstte. De columnist van De Telegraaf zag tot zijn grote ontsteltenis dat spelers en stafleden een gigantisch feest vierden na de 4-0 overwinning op FC Emmen. Driessen was vooral kritisch op de directie van de Amsterdamse koploper.

Driessen na Ajax-feest: "Dikke middelvinger naar coronadoden"

Marc Overmars eiste vorig seizoen dat er een streep zou gaan door de competitie. 'Hij kon niet verkroppen dat er werd doorgespeeld terwijl er zoveel coronadoden vielen', schrijft Driessen. 'Wat een brutaliteit. Alsof er dezer dagen niet iedere dag doden door Covid-19 vallen te betreuren. Ze hebben echt een enorm dikke middelvinger opgestoken.'

'Naar de coronaslachtoffers, medische zorg, politie, horeca, dierentuinen, amusementsparken, handhavers die mensen voor 95 euro op de bon moeten slingeren, politiek en alle mensen die zich wel netjes aan de regels houden', vervolgt hij. Naar verwachting verzamelden rond de 12.000 supporters zich bij de Johan Cruijff Arena om het feest te vieren.

Driessen richt vooral zijn pijlen op het bestuur van Ajax, in het bijzonder op Edwin van der Sar. 'De directie werkte actief en volledig bewust mee aan het negeren van alle coronamaatregelen.' Ook Erik ten Hag was teleurgesteld dat er geen fans in het stadion mochten zijn. 'Waar de ziekenhuizen en ic's zodanig vol liggen dat reguliere zorg is afgeschaald en code zwart dreigt, vond de trainer van Ajax het onbegrijpelijk dat er geen fans werden toegelaten in het stadion voor de kampioenswedstrijd', aldus de keiharde Driessen.

Ajax verzekerde zich zondagmiddag van de 35ste landstitel in de clubgeschiedenis door FC Emmen met 4-0 te verslaan. Met nog drie duels te gaan is het gat met de concurrentie niet meer te dichten.

Ajax

gerelateerd