'Tottenham Hotspur betaalt deel van AS Roma-salaris Mourinho'

4 mei 2021 – José Mourinho werd dinsdag aangesteld als de nieuwe manager van AS Roma vanaf komend seizoen, maar een deel van zijn salaris gaat nog worden betaald door zijn oude werkgever Tottenham Hotspur. Volgens Sky Italia is de Engelse club verplicht om het loon van de Portugees aan te vullen tot het niveau dat hij in de Premier League verdiende.

'Tottenham Hotspur betaalt deel van AS Roma-salaris Mourinho'

Dat zou dan alleen gaan om het eerste twee seizoenen bij AS Roma, maar dat gaat wel om een flink bedrag: Mourinho strijkt in de Italiaanse hoofdstad namelijk zo'n zeven miljoen euro per jaar op. Dat is zeker vier miljoen euro minder dan bij Spurs en volgens sommige bronnen zelfs wel negen miljoen euro minder: Tottenham legt de eerste jaar het verschil bij en dat is financieel zelfs nog een kleine meevaller.

Dat zou de Portugees hebben bedongen bij zijn vertrek bij Tottenham Hotspur, waar hij namelijk nog twee jaar volledig doorbetaald zou worden. De Engelsen kunnen het salaris van AS Roma dus verrekenen als een korting op het bedrag dat ze anders over hadden moeten maken nog twee jaar. Daarnaast heeft Mourinho het voordeel dat hij minder belasting betaalt: die regel is ingevoerd voor buitenlanders die voor het eerst sinds minimaal een paar jaar in Italië werken.

Lees ook: 'Koning van ontslagpremie: wéér gigaklapper Mourinho'

Weerzien met Conte
Verder wordt er in Italië vooral gesproken over het weerzien tussen Antoine Conte – de manager van Internazionale – en Mourinho, die in Engeland vaak in de clash lagen en allesbehalve een goede relatie hebben. AS Roma-sterkhouders Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan zullen ook niet bepaald blij zijn met de komst van Mourinho, want onder hem verdween elk perspectief bij Manchester United waardoor ze nu in Rome voetballen. 

Serie A

gerelateerd