Schreuder: "Er zijn altijd kansen om alsnog kampioen te worden"

8 mei 2021 – Alfred Schreuder erkende na het gelijkspel tegen Atlético Madrid dat het uitvallen van Sergio Busquets een doorslaggevend moment was in topper. De 32-jarige middenvelder moest in de eerste helft met een hoofdblessure naar de kant en Schreuder zag dat zijn ploeg het daarna lastig had. Desondanks blijft Barcelona volgens de assistent-trainer in de race voor de titel.

Schreuder: "Er zijn altijd kansen om alsnog kampioen te worden"

"Ik heb nog niet met hem gesproken en het lijkt erop dat hij in orde is", vertelde Schreuder bij Barça TV over de blessure van Busquets. "We moeten even wachten op de onderzoeken in het ziekenhuis. Ik merkte dat we het zonder hem moeilijk hadden op het middenveld. Busquets is van groot belang als het gaat om de organisatie. Toch vind ik dat we in de tweede helft een stuk beter speelden dan in het eerste bedrijf."

"We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden", vervolgde de oefenmeester, die de geschorste hoofdcoach Ronald Koeman verving op de bank, "Lionel Messi had een paar goede acties en ook Ousmane Dembélé kreeg kansen. Je weet dat je tegen een goed team als Atlético weinig mogelijkheden gaat krijgen. Het doelpunt had voor ons kunnen vallen, maar dat is helaas niet gebeurd."

Met nog drie wedstrijden op het programma heeft Barcelona twee punten minder dan Atleti. Real Madrid kan zondagavond de leiding nemen in Spanje. "Er zijn altijd kansen om nog kampioen te worden, maar wij zijn afhankelijk van andere teams. We moeten ons concentreren op de volgende wedstrijd. We hoopten vandaag te winnen en dat hebben we niet gedaan. Maar we staan nog steeds slechts twee punten achter."

LaLiga

gerelateerd