De Boer overtuigd: "Ik wil Giakoumakis bij Feyenoord zien"

16 mei 2021, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georgios Giakoumakis moet de laatste wedstrijd van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De Griekse scherpschutter is geblesseerd en mist daardoor de ontmoeting tussen VVV-Venlo en FC Emmen. De Griek eindigt het seizoen dus als topscorer van de Eredivisie met 26 treffers. Ronald de Boer hoopt dat de spits ook komend seizoen op de Nederlandse velden speelt.

"Ik wil deze jongen ook wel bij Feyenoord zien", zegt de oud-Ajacied bij ESPN. "Als zij dit seizoen Lucas Pratto, Robert Bozenik en Nicolai Jørgensen hebben. Van Jørgensen had ik nog de hoop dat hij het dit seizoen zou gaan doen, maar dat bleef uit. Als ik tussen die vier moet kiezen, kies ik voor Giakoumakis. Hij is echt een fenomeen, maar sowieso te duur."

Mario Been kan zich niet vinden in de woorden van zijn collega. "Ik heb hem dit seizoen best vaak live gezien. Daar werd ik niet altijd vrolijk van. Aan de bal is hij niet erg goed. Ik denk dat hij gewoon zo'n jaar heeft gehad als Björn Vleminckx een paar jaar geleden had." De Belg was elf jaar geleden 23 keer trefzeker namens NEC, waardoor hij topscorer werd. Daarna liet Vleminckx het nergens meer zien.

Giakoumakis was ook nooit ergens vaak trefzeker, maar schoot dit seizoen bij VVV vanuit alle hoeken standen raak. Daarmee leek hij zijn ploeg lang te behoeden voor degradatie, maar VVV belandde de laatste weken in een neerwaartse spiraal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen