Ontwikkeling Gravenberch beloond met Marco van Basten Award

17 mei 2021, 16:01

Ryan Gravenberch is bij Ajax verkozen tot talent van het jaar. De negentienjarige middenvelder ontving uit de handen van trainer Erik ten Hag de Marco van Basten Award, die de laatste jaren werd uitgereikt aan de grootste belofte van de Amsterdammers. Basisklant Gravenberch is daarmee de opvolger van Sergino Dest. De staf verkoos Dusan Tadic als speler van het jaar.

De keuze voor het grootste talent wordt gemaakt door de technische staf van de Amsterdammers. Gravenberch was dit seizoen de speler met de meeste minuten namens Ajax. Hij was in 32 Eredivisie-optredens driemaal trefzeker en leverde vijf assists. Bovendien kwam hij tot zes wedstrijden in de Champions League, vijf in de Europa League én debuteerde hij in het Nederlands elftal.

"Ik ben enorm dankbaar", zegt de middenvelder voor de camera van Ajax. "Ik had het niet zien aankomen, het is een mooie prijs. Hier ben ik erg blij mee. Natuurlijk ben ik een jonge jongen en ging het goed, maar veel jonge jongens hebben sterk gepresteerd. Het is mooi dat ze mij kiezen. De trainers hebben veel tijd en energie in me gestopt. Het is mooi dat het zo uitpakt."

Gravenberch volgt de inmiddels naar FC Barcelona verkaste Dest op. Sinds 2010 ging de prijs naar Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Ricardo van Rhijn, Viktor Fischer, Davy Klaassen, Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer, Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen