Flick niet geïnteresseerd in opvolgen Koeman bij Barça

21 mei 2021, 23:15   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 23:35

Als Ronald Koeman na dit seizoen vertrekt bij FC Barcelona, wordt Hansi Flick hoogstwaarschijnlijk niet zijn opvolger. Daar werd over gespeculeerd, maar duidelijk is ook dat de succesvolle trainer van Bayern München graag Joachim Löw zou opvolgen als bondscoach van de Duitse nationale ploeg. Dat bevestigde hij vrijdagmiddag nog maar eens.

"Het is duidelijk dat ik met de DFB (de Duitse voetbalbond, red.) heb gesproken", vertelde Flick, nu nog trainer van Bayern, vrijdagmiddag op de persconferentie waar hij vooruitblikte op het laatste competitieduel tegen FC Augsburg. Hij doelde op een gesprek in april, waarin al mondelinge afspraken zouden zijn gemaakt over het bondscoachschap. "Iedereen weet hoe ik erin sta. Wanneer alles rond is, kan ik het spoedig aankondigen, maar op dit moment focus ik me alleen op het duel tegen Augsburg en daarna op mijn vakantie."

Dat Flick Löw op zou volgen leek slechts een kwestie van tijd, maar deze week ontstond er toch twijfel over zijn toekomst. RAC1 bracht namelijk het nieuws dat Flick topkandidaat was voor Barcelona. Transferexpert Fabrizio Romano meldde vrijdagavond echter eveneens dat Flick door verschillende clubs is benaderd, maar dat hij de mondelinge afspraken met de Duitse bond inderdaad wil nakomen. 

Of dat betekent dat Koeman ook komend seizoen trainer van Barcelona blijft, is nog verre van zeker. De Nederlandse trainer staat onder flinke druk na het mislopen van de titel in La Liga. Zaterdagavond speelt Barça uit bij Eibar de laatste wedstrijd van het seizoen, waarna Koeman met president Joan Laporta in gesprek zal gaan over zijn toekomst. 

Lees ook: Koeman verdient nóg een seizoen de tijd als FC Barcelona-coach

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen