Ten Cate vreest: dagen van Koeman bij FC Barcelona zijn geteld

23 mei 2021, 23:35

De dagen van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona zijn vermoedelijk geteld. Dat denkt voormalig assistent-coach van de Catalaanse grootmacht Henk ten Cate (66) althans. De man die ooit samenwerkte met voorzitter Joan Laporta denkt dat er na dit seizoen een andere coach aan het roer staat in Camp Nou.

Dat vertelde de voormalig rechterhand van Frank Rijkaard tijdens een programma op Ziggo Sport. Ten Cate werkte samen met Laporta in zijn tijd als assistent-trainer van Rijkaard, toen de preses ook al een periode op zijn troon bij FC Barcelona zat. De oefenmeester denkt dat de voorzitter op zoek gaat naar een nieuwe trainer en legt zijn gedachtegang in de uitzending van Rondo ook uit.

"Laporta is normaal een heel uitgesproken personen. Als hij besloten heeft wie er trainer wordt, zou hij dat communiceren", redeneert Ten Cate hardop. "Dan zou hij nu al kunnen zeggen: 'Koeman blijft gewoon. Klaar'." Omdat Laporta zich vooralsnog in nevelen heeft gehuld over de toekomst van de trainer van FC Barcelona, is dat volgens Ten Cate bepaald geen goed teken.

Lees ookKoeman verdient nóg een seizoen de tijd als FC Barcelona-coach

De voormalig trainer van onder andere Ajax, NAC Breda en Sparta Rotterdam vindt Koeman zelf overigens wel geschikt, maar vooral omdat hij binnengehaald werd door Laporta's voorganger zou hij moeten vertrekken. Ten Cate ziet Mikel Arteta (Arsenal) als een belangrijke kandidaat om Koeman op te volgen. "Hij is een goede vriend van Pep Guardiola en dat is weer een goede vriend van Laporta", legt Ten Cate uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen