Juventus gaat na ontslag Pirlo weer in zee met Allegri

28 mei 2021, 15:22

Juventus heeft zoals verwacht Massimiliano Allegri aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De terugkeer van de 53-jarige oefenmeester is slechts een paar uur na het ontslag van Andrea Pirlo wereldkundig gemaakt. Het wordt de tweede periode van Allegri in Turijn. Eerder stond hij tussen 2014 en 2019 al aan het roer bij de Oude Dame.

Aan het vorige dienstverband van Allegri bewaart Juventus warme herinneringen. Onder leiding van de Italiaanse trainer werden liefst elf prijzen gewonnen: vijf keer de landstitel (2015 tot en met 2019), vier keer de beker (2015 tot en met 2018) en twee keer de Supercoppa. De Champions League werd weliswaar niet gewonnen, maar de finale werd wel tweemaal behaald.

Allegri werd in 2019 opgevolgd door Maurizio Sarri, die ondanks het winnen van de Scudetto na één jaar werd ontslagen. Met Pirlo als trainer hoopte Juventus op betere tijden, maar hij wist het niet op de rit te krijgen. Juventus won afgelopen seizoen weliswaar de Coppa Italia, maar werd voor het eerst sinds 2011 geen kampioen van Italië. Voor Juventus was dat aanleiding om ook Pirlo na een jaar op straat te zetten.

Juventus was naar verluidt niet de enige club die aasde op de handtekening van Allegri. De Italiaanse coach zou ook in de nadrukkelijke belangstelling hebben gestaan van Real Madrid, dat donderdag afscheid nam van Zinédine Zidane. Ook Inter, dat op zijn beurt Antonio Conte uitzwaaaide, had wel oren naar een samenwerking met de voormalig middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen