Gevoelige stap: Willem II haalt Grim op bij buurman RKC Waalwijk

28 mei 2021 – Willem II heeft Fred Grim (55) per direct overgenomen van RKC Waalwijk. De Tilburgers nemen de oefenmeester over van de buurman en hebben hem voor twee seizoenen vastgelegd. Ondanks dat het een gevoelige overstap is tussen beide clubs, laat RKC Waalwijk weten dat de overgang in goed overleg gegaan is en ze de coach de transfer meer dan gunnen. 

Gevoelige stap: Willem II haalt Grim op bij buurman RKC Waalwijk

Dat hebben beide clubs vrijdagavond bekend gemaakt. Grim promoveerde met RKC Waalwijk naar de Eredivisie en na het moeilijke vorige seizoen, waarin het door het coronavirus uiteindelijk toch in de Eredivisie bleef, presteerde de coach dit seizoen ontzettend knap, door zich met de club rechtstreeks te handhaven in de Eredivisie. Het normaliter veel sterkere Willem II deed met Zeljko Petrovic hetzelfde, maar besloot toch om op zoek te gaan naar een nieuwe coach voor het seizoen, ondanks dat het uiteindelijk één punt meer haalde dan RKC Waalwijk.

Daarbij kwam het uit bij buurman RKC Waalwijk, dat ondanks de gevoeligheid van de overgang heeft meegewerkt aan deze overgang. 'In goed overleg heeft RKC Waalwijk besloten Fred Grim de ruimte te geven, wat na akkoord van alle partijen heeft geresulteerd in deze transfer', schrijft RKC Waalwijk op de clubsite. 'RKC Waalwijk is erkentelijk voor wat Fred Grim in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt. (...) Fred zal altijd een bijzonder plekje innemen in de historie van RKC Waalwijk en daar zijn we hem heel dankbaar voor', staat te lezen in het statement.

Lees ookWillem II zwaait Petrovic ondanks handhaving uit

Grim werkte eerder bij Almere City, Sparta Rotterdam (assistent), Jong Oranje en was zelfs nog enkele duels bondscoach van het grote Nederlands elftal. Zijn manier van werken bij RKC Waalwijk maakte indruk, legt Joris Mathijsen uit. "Willem II heeft de ambitie om met aanvallend voetbal een stabiele Eredivisieclub te worden en onze eigen opgeleide talenten de stap naar het eerste elftal te laten zetten. Omdat Fred zijn veelzijdige ervaring en visie die hij in zijn trainerscarrière ontwikkelde bij Willem II past, zien we in hem de aangewezen man om die gezamenlijke ambities te realiseren", aldus de technisch directeur.

Eredivisie

gerelateerd