Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

Grim vindt stap van RKC Waalwijk naar Willem II een 'logische'

28 mei 2021 – Fred Grim (55) heeft de overstap gemaakt van RKC Waalwijk naar Willem II. Hoewel dat afgelopen seizoen lang niet het geval was door het moeizame jaar van de Tilburgers, ziet de oefenmeester zijn overgang wel als een grote stap vooruit. Hijzelf spreekt van een 'logische' volgende stap in zijn trainersloopbaan en kijkt dan ook uit naar zijn nieuwe uitdaging.

Grim vindt stap van RKC Waalwijk naar Willem II een 'logische'

"Afgelopen seizoen had Willem II een minder jaar. In de komende seizoenen willen we de club weer hoogtepunten laten vieren zoals dat hier in Tilburg de afgelopen jaren vaker gedaan is", stelt Grim over het moeizame afgelopen seizoen, waarin handhaving pas op de laatste speeldag definitief bewerkstelligd werd onder leiding van Zeljko Petrovic. Op die laatste speeldag ging het ook met één punt over RKC Waalwijk heen, de club waar Grim sinds 2018 werkte en ook een doorlopend contract had.

Toch maakt hij de overstap naar Tilburg, waar volgens hem een klus ligt die goed bij hem past. "Evenals Willem II streef ik als trainer 4-3-3, aanvallend en verzorgd voetbal na. Het is voor mij een uitdaging om Willem II dominant te laten spelen en de supporters te vermaken", stelt Grim hoge eisen aan zijn komende seizoenen bij Willem II.

Lees ook: Gevoelige stap: Willem II haalt Grim op bij buurman RKC Waalwijk

Willem II ontsloeg afgelopen seizoen Adrie Koster eerder al in het voetbaljaar, nadat de Tilburgers na het behalen van Europees voetbal vorig jaar dit seizoen heel moeizaam draaiden. Daarvoor waren Reinier Robbemond, Erwin van de Looi en Jurgen Streppel onder andere actief in het Koning Willem II stadion. 

Eredivisie

gerelateerd