Duitsland
2 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

"Van mij mag Hakim Ziyech wel terugkomen naar Ajax"

29 mei 2021 – Als het aan Andy van der Meijde (41) ligt, dan keert Hakim Ziyech snel terug bij Ajax. De voormalig rechtsbuiten ziet de Marokkaan veel liever in Amsterdam als bepalende speler voetballen, dan als invaller van Chelsea, met wie hij zaterdagavond in de finale van de Champions League staat. "Als hij gauw niet de kans krijgt, moet hij eigenlijk maken dat hij wegkomt", vindt Van der Meijde.

"Van mij mag Hakim Ziyech wel terugkomen naar Ajax"

Dat stelt de oud-Ajacied tegenover Veronica Inside. "Ik denk ook dat hij weg gaat, maar dat hoop ik eigenlijk, want ik wil hem gewoon zien spelen. Hij is een te mooie speler om op de bank te zetten", legt Van der Meijde zijn uitspraak uit. "Van mij mag hij terugkomen naar Ajax. Al krijgt hij 10 miljoen betaald per jaar. Dat interesseert me niet." Tot zijn vertrek bij Ajax was Ziyech wel een van de absolute grootverdieners in de A-selectie van de Amsterdammers.

Chelsea betaalde afgelopen zomer zo'n veertig miljoen euro voor de linkspoot, maar desondanks had Ziyech een 'kut-jaar', denkt de voormalig voetballer. "Het buitenland is gewoon moeilijk", weet de aanvaller, die zelf in Engeland voor Everton speelde. "De mentaliteit is anders, de gedachte over voetbal is anders. Je hebt niet echt de Nederlandse school zoals je gewend bent. En je bent veel weg, veel hotels, veel trainen en heel veel wedstrijden."

Lees ook: Krijgt Ziyech een kans in de CL-finale? "Ik gun het Hakim"

Van der Meijde denkt niet dat Ziyech – die Manchester City in de halve finale van de FA Cup uitschakelde met een treffer - zaterdagavond met de Champions League in zijn handen zal staan. "City is ook geweldig en doet het goed met Guardiola. Ik denk dat City gaat winnen, maar Chelsea mag hem ook wel winnen van mij", aldus de buitenspeler, die wel stelt dat er veel veranderd is bij Chelsea. "Vroeger was het allemaal beuken, maar het is echt wel veranderd."

Ajax

gerelateerd