Makkie of poule des doods? Dit zijn de opties voor Ajax in de CL

30 mei 2021 – Na de finales van de Europa League en de Champions League is bekend geworden hoe de eerste twee potten van de Champions League-loting er uit komen te zien. Ook pot drie en vier krijgen langzaam gestalte. Wat zijn de makkelijkste en moeilijkste opties voor Ajax komend seizoen? FCUpdate.nl formeert twee poules des doods en een groep om van te dromen.

Makkie of poule des doods? Dit zijn de opties voor Ajax in de CL

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Poule des doods 1
De kans is heel groot dat Ajax het komend seizoen in de groepsfase opneemt tegen een ijzersterke ploeg. Tot pot 1 behoren namelijk alle landskampioenen van de zes grootste landen, inclusief de winnaars van de Champions League (Chelsea) en de Europa League (Villarreal). Uit pot 1 kan Ajax het onder meer opnemen tegen het ijzersterke Bayern München, terwijl uit pot 2 Real Madrid aan de Amsterdammers kan worden gekoppeld. Pot 4-club AC Milan zou de poule des doods compleet maken.

Bayern München
Real Madrid 
AJAX
AC Milan

Poule des doods 2
Uit pot 1 lijken naast Bayern München ook Manchester City en Inter clubs die Ajax het best kan ontlopen. Voor het gemak kiezen we nu even voor Manchester City. Uit pot 2 kan in het slechtste geval FC Barcelona of Paris Saint-Germain komen, terwijl ook de tegenstander uit de laatste pot niet mag worden onderschat: het VfL Wolfsburg van aanstaand hoofdcoach Mark van Bommel geldt als gevaarlijke outsider. In zo'n groepsfase lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers volledig naast Europese overwintering grijpen.

Manchester City
Paris Saint-Germain
AJAX
VfL Wolfsburg

Eenvoudige loting
Er moet dus worden gevreesd voor een indeling met Europese giganten, maar stiekem mag er ook worden gedroomd van een gunstige uitkomst. Zo lijkt Europa League-winnaar Villarreal de beste ploeg om te treffen uit pot 1: de Spanjaarden eindigden dit seizoen als nummer zeven in La Liga. De indeling van pot vier is nog niet helemaal bekend, omdat veel clubs zich nog via de play-offs moeten plaatsen voor het miljardenbal. Clubs als Rapid Wien, Galatasaray en FC Midtjylland, afgelopen seizoen nog tegenstander in de groepsfase, hopen zich na de zomer bij de elite te voegen.

Villarreal
Borussia Dortmund
AJAX
Rapid Wien*

* Rapid Wien dient daarvoor eerst drie voorronden te overleven

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer? Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.
Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen? Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

Ajax

gerelateerd