Makkie of poule des doods? Dit zijn de opties voor Ajax in de CL

30 mei 2021, 15:48

Na de finales van de Europa League en de Champions League is bekend geworden hoe de eerste twee potten van de Champions League-loting er uit komen te zien. Ook pot drie en vier krijgen langzaam gestalte. Wat zijn de makkelijkste en moeilijkste opties voor Ajax komend seizoen? FCUpdate.nl formeert twee poules des doods en een groep om van te dromen.

Poule des doods 1

De kans is heel groot dat Ajax het komend seizoen in de groepsfase opneemt tegen een ijzersterke ploeg. Tot pot 1 behoren namelijk alle landskampioenen van de zes grootste landen, inclusief de winnaars van de Champions League (Chelsea) en de Europa League (Villarreal). Uit pot 1 kan Ajax het onder meer opnemen tegen het ijzersterke Bayern München, terwijl uit pot 2 Real Madrid aan de Amsterdammers kan worden gekoppeld. Pot 4-club AC Milan zou de poule des doods compleet maken.

Bayern München

Real Madrid 

AJAX

AC Milan

Poule des doods 2

Uit pot 1 lijken naast Bayern München ook Manchester City en Inter clubs die Ajax het best kan ontlopen. Voor het gemak kiezen we nu even voor Manchester City. Uit pot 2 kan in het slechtste geval FC Barcelona of Paris Saint-Germain komen, terwijl ook de tegenstander uit de laatste pot niet mag worden onderschat: het VfL Wolfsburg van aanstaand hoofdcoach Mark van Bommel geldt als gevaarlijke outsider. In zo'n groepsfase lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers volledig naast Europese overwintering grijpen.

Manchester City

Paris Saint-Germain

AJAX

VfL Wolfsburg

Eenvoudige loting

Er moet dus worden gevreesd voor een indeling met Europese giganten, maar stiekem mag er ook worden gedroomd van een gunstige uitkomst. Zo lijkt Europa League-winnaar Villarreal de beste ploeg om te treffen uit pot 1: de Spanjaarden eindigden dit seizoen als nummer zeven in La Liga. De indeling van pot vier is nog niet helemaal bekend, omdat veel clubs zich nog via de play-offs moeten plaatsen voor het miljardenbal. Clubs als Rapid Wien, Galatasaray en FC Midtjylland, afgelopen seizoen nog tegenstander in de groepsfase, hopen zich na de zomer bij de elite te voegen.

Villarreal

Borussia Dortmund

AJAX

Rapid Wien*

* Rapid Wien dient daarvoor eerst drie voorronden te overleven

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen