Belgen boos vanwege blessure De Bruyne: "Moest rood zijn"

30 mei 2021 – In België is er met een vervelend gevoel naar de Champions League-finale gekeken. Tijdens het duel tussen Chelsea en Manchester City viel Kevin De Bruyne in de tweede helft uit. Roberto Martinez baalt er alles een stekker van.

Belgen boos vanwege blessure De Bruyne: "Moest rood zijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De aanvoerder van Manchester City had last van zijn linkeroog, waarop een grote blauwe plek te zien was. De Bruyne hield een neusbreuk en oogkasfractuur aan de botsing met Antonio Rüdiger, waardoor het EK halen nu twijfelachtig is, tot onvrede van de Belgische bondscoach. "Rüdiger is heel goed weggekomen", vindt de coach over het feit dat de Duitser geen rode kaart kreeg. "Als je de beelden bekijkt, is er geen botsing van de hoofden. Rüdiger zet zijn schouder tegen Kevin", zegt hij tegen The Daily Mail.

Voor De Bruyne is de blessure uiteraard vervelend, net als voor de Belgische ploeg. "Het laat een bittere smaak achter, want hij houdt zijn hoofd vast. Je hebt het gevoel dat hij iets wil verbergen. Het was een onnodige en onvoorzichtige beweging die rood verdiende. Kevin is niet het type dat zich laat vallen. Je ziet dat hij pijn had en zijn oog was snel blauw."

De Bruyne moest de strijd zeer geëmotioneerd staken. In tranen stapte hij van het veld. De Bruyne besloot de eerste minuten na zijn wissel nog langs de kant te blijven, maar zocht kort voor tijd de kleedkamer op. 'Ik voel me nu oké', schreef De Bruyne na zijn ziekenhuisbezoek op Twitter. 'Uiteraard ben ik nog steeds teleurgesteld, maar we komen terug.'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd