Bijlow niet bezig met 'grote' Oranje: "Ik moet het laten zien"

1 juni 2021, 19:53

Door de naam van Jasper Cillessen is door bondscoach Frank de Boer dinsdag definitief een streep gezet. De keuzeheer besloot de doelman door een coronabesmetting niet mee te nemen naar het EK. Marco Bizot is zijn vervanger, maar ook de naam van Justin Bijlow werd genoemd. Hij vindt het een eer.

De keeper van Feyenoord staat onder de lat bij Jong Oranje en maakte maandag indruk tegen de Fransen. Hij is niet bezig met een plek in het grote Oranje. "Ik ben nu met Jong Oranje bezig. Dat is al zo sinds ik weer fit ben en speel", zegt Bijlow tegen het Algemeen Dagblad. Met Oranje is hij dus niet bezig. "Daar denk ik helemaal niet aan. Mocht het wel zo zijn, dan met alle liefde natuurlijk. De Boer was een trainingsdag bij Feyenoord langs om te kijken. Toen hebben we de hand geschud, verder niet."

Door velen wordt Bijlow wel gezien als toekomstig keeper van het Nederlands elftal. "Het is mooi dat mensen dat zeggen. Ik moet het laten zien. Als ik goed blijf presteren, hoop ik dat ik er binnenkort bij zit. Iedereen wil het hoogst haalbare, dat is het grote Oranje", aldus de keeper. "Mijn mooiste herinnering aan het Nederlands elftal? Toch wel de WK-finale van 2010. In 1988 was ik nog niet geboren, dus die kan ik niet noemen."

De 23-jarige Rotterdammer bereidt zich voor op de halve finale tegen Duitsland. Eerder in de groepsfase speelde Jong Oranje, met Kjell Scherpen op doel, gelijk tegen die ploeg. "Duitsland speelde anders dan wij hadden verwacht. Met vijf man achterop. Het was een boeiende wedstrijd, zoals altijd tussen Nederland en Duitsland. Het wordt nu een totaal andere wedstrijd dan tijdens de groepsfase, verwacht ik. Een echte favoriet is er volgens mij niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen