'Ajax vreest: Tottenham komt tóch terug voor Ten Hag'

6 juni 2021, 09:34

Tottenham Hotspur gaat zich vermoedelijk toch weer melden bij Ajax voor trainer Erik ten Hag. De Engelse grootmacht deed een eerdere poging bij de oefenmeester, maar die liep na een ongelukkig gesprek spaak. Nadat Antonio Conte heeft besloten om niet naar Londen te vertrekken, komt er een nieuwe poging in Amsterdam.

Dat schrijft The Mirror althans op basis van 'exlusieve bronnen' binnen de club. Conte was de gedoodverfde favoriet om de nieuwe manager van Tottenham Hotspur te worden, maar wees de aanbieding uiteindelijk af. Tottenham Hotspur vond bovendien dat de coach te hoge salariseisen had en vond de eisen op de transfermarkt van de Italiaanse coach ook te gortig.

Ten Hag sprak eerder met Tottenham Hotspur, maar was op dat moment ook al met Ajax in verregaande onderhandelingen over een nieuw contract. Bovendien liepen de gesprekken met de clubleiding van de Spurs niet geweldig, waardoor uiteindelijk beide partijen besloten om niet met elkaar in zee te gaan. De oefenmeester verlengde zijn contract en een deal leek definitief van de baan.

Maar door de afzegging van Conte en de sowieso moeilijk lopende trainerszoektocht, is Ten Hag toch weer op de lijstjes verschenen. Volgens het Engelse medium gaat Tottenham bekijken of er deze maand een overeenkomst kan worden bereikt. Vooral de manier waarop Ajax speelde in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur maakte veel indruk op voorzitter Daniel Levy.

Lees ook: Afgeketste deal blaast geruchten over Ten Hag nieuw leven in

Ook de Belgische bondscoach Roberto Martínez stond op het lijstje bij de Engelse club, maar hij wil pas na het EK praten over een mogelijk dienstverband en dat is voor Tottenham Hotspur te laat. Ook de hoop op een terugkeer van Mauricio Pochettino is 'zo goed als dood', zo schrijft The Mirror. Omdat dus ook Conte de job uiteindelijk weigerde, is Ten Hag in beeld gekomen om samen met de nieuwe technisch directeur Fabio Partarici aan een nieuw elftal te werken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen