Het is rond: Wijnaldum tekent lucratief contract bij PSG

10 juni 2021 – Georginio Wijnaldum heeft zijn overgang naar Paris Saint-Germain afgerond. De Franse grootmacht maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat dertigjarige Nederlandse middenvelder tot de zomer van 2024 is vastgelegd. In Parijs gaat Wijnaldum naar verluidt een salaris van 9,5 miljoen euro per jaar verdienen.

Het is rond: Wijnaldum tekent lucratief contract bij PSG

Eerder op de dag werd bekend dat Wijnaldum de medische keuring met succes had doorstaan. De aankondiging van PSG komt dan ook niet als een grote verrassing. Toch zag het er tot voor kort niet naar uit dat de toekomst van Wijnaldum in Parijs zou liggen. Het had er alle schijn van dat de Oranje-captain zijn loopbaan zou vervolgen bij FC Barcelona.

Wijnaldum was ook heel dicht bij een overgang naar de club van trainer Ronald Koeman. Een extreem goed financieel voorstel van Paris Saint-Germain heeft de middenvelder op andere gedachten gebracht. In Parijs gaat Wijnaldum zo'n beetje het dubbele verdienen van wat hij in Barcelona kon krijgen. Eerst ging men uit van een jaarsalaris van acht miljoen euro, maar volgens transferspecialist Fabrizio Romano komt het meer in de buurt van 9,5 miljoen euro.

"Dit is een nieuwe uitdaging voor mij", reageert Wijnaldum op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik sluit me aan bij een van de beste selecties van Europa en ga mij volledig toewijden aan dit ambitieuze project. Paris Saint-Germain heeft de afgelopen jaren bewezen waar het toe in staat is en ik ben ervan overtuigd dat we, samen met de supporters, tot nog grotere hoogte kunnen stijgen."

Paris Saint-Germain is de vijfde club van Wijnaldum, die zijn loopbaan startte bij Feyenoord en ook voor PSV, Newcastle United en Liverpool speelde. Namens de Engelse club kwam hij de afgelopen seizoenen tot 237 wedstrijden en won hij onder meer de Champions League en Premier League.

Ligue 1

gerelateerd