Mooi gebaar: UEFA roept Eriksen uit tot Man of the Match

12 juni 2021, 22:36

Hij deed slechts 43 minuten mee, maar toch is Christian Eriksen door de UEFA uitgeroepen tot Man of the Match. Dat heeft uiteraard alles te maken met het incident dat plaatvond kort voor rust. Eriksen zakte ineen en moest gereanimeerd worden. Later werd de wedstrijd zonder de creatieve middenvelder uitgespeeld en verloor Denemarken met 0-1 van Finland.

Door Eriksen uit te roepen tot Man of the Match, probeert de UEFA hem een hart onder de riem te steken. In een statement via twitter laat voorzitter Aleksander Ceferin weten waarom Eriksen deze titel op zijn naam kreeg. "Voetbal is een mooi spelletje en Christian speelt het mooi." Daarnaast wenst de UEFA hem een spoedig herstel toe.

Eriksen speelt momenteel in Italië voor Inter Milaan. Hoewel hij met die ploeg kampioen werd, keek hij zelf terug op een wisselvallig seizoen. Hij was lang niet altijd basisspeler en was bij slechts drie doelpunten betrokken. Uiteindelijk stond hij zeventien wedstrijden in de basis en kwam hij negen keer als invaller binnen de lijnen. Daar kan hij dus nog een extra hoofdstuk aan toevoegen.

Lees ookLukaku scoort voor België en heeft boodschap voor Eriksen

De Deen heeft een verleden bij Ajax, waarvoor hij 162 wedstrijden speelde. Vervolgens kwam hij via Tottenham Hotspur bij Inter terecht. Met Denemarken wilde hij dit jaar stunten op het EK, maar dat avontuur kwam ruw ten einde. Eriksen lijkt helemaal niet meer in actie te komen dit toernooi en Denemarken heeft zichzelf door de nederlaag in een lastige positie gemanoeuvreerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen