Ploegarts Denemarken: "Zijn hartslag viel plots weg"

13 juni 2021, 09:04

Denemarken verloor zaterdag van Finland, maar logischerwijs is er niemand die daar om maalde. Het ging uiteraard om alle over Christian Eriksen, die in de eerste helft naar de grond zakte vanwege een hartaanval. Martin Boesen, ploegarts van de Denen, heeft teruggeblikt op de reanimatie.

Die verliep uiteindelijk goed, mede door het werk van aanvoerder Simon Kjaer, en zeker ook door de inbreng van de medici. "Toen we bij Christian toekwamen, was het duidelijk dat hij buiten bewustzijn was", blikt Boesen terug. "Hij lag op zijn zij en ademde. Aanvankelijk kon ik een hartslag voelen. Maar die viel plots weg en we begonnen meteen met reanimeren. Het medische team hielp snel mee. Wij deden wat we moesten doen en we zijn er in geslaagd Christian terug te brengen. Hij sprak nog tegen me voor hij naar het ziekenhuis werd gevoerd", zei Boesen.

De gehele mondiale voetbalwereld keek gespannen naar de beelden uit Kopenhagen. Dat gold ook Sanjay Sharma, dokter van de St. George's University in Londen. Hij nam de hartonderzoeken van Eriksen voor zijn rekening toen de Deen bij Tottenham Hotspur speelde. De cardioloog bekeek nogmaals de testresultaten van Eriksen om te kijken of er vreemde dingen te zien waren. Volgens hem was dat echter niet het geval.

"Ik dacht: Oh mijn god? Is er iets dat we gemist hebben? Maar ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit", zei Sharma in Engelse media. "Vanaf de dag dat de club hem vastlegde, was het mijn taak om hem te screenen en we hebben hem elk jaar getest. Zijn tests tot 2019 waren volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan omdat ik zelf de tests heb gedaan", zegt de dokter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen