Blind analyseert Oranje: "Weghorst geen aanspeelpunt pur sang"

14 juni 2021, 14:14

Frank de Boer koos er zondag voor om met Wout Weghorst in de punt van de aanval te beginnen. De spits scoorde tegen Oekraïne en deed het dus niet onverdienstelijk, maar moet volgens Danny Blind niet worden opgesteld als hij als aanspeelpunt moet fungeren.

Die rol is niet geschikt voor hem, vindt Blind. "Hij is geen aanspeelpunt pur sang", zei de voormalig bondscoach tegen Voetbal International. "Ik las in de kranten dat hij balvast moet zijn, zodat Memphis om hem heen kan bewegen. Maar zo'n type speler is hij niet. Weghorst moet in de zestien komen, daar liggen zijn kwaliteiten. Met twintig goals in de Bundesliga heeft hij dat ook laten zien. Hij is niet super balvast, waarmee ik niet zeg dat hij niet mee kan voetballen. In de eerste helft verspeelde hij ook al twee, drie ballen."

Volgens de vader van Daley Blind is Luuk de Jong ook een heel ander type. "Dat is veel meer een pinchhitter. De Jong kleunt erin en forceert iets, waarvan anderen kunnen profiteren. Of hij maakt hem zelf. Weghorst zal niet de oorlog aangaan om anderen te laten scoren. Nee, die wil zelf scoren. Huntelaar is ook zo'n speler."

Blind kon overigens genieten van het spel van Frenkie de Jong, die niet super opvallend was maar af en toe wel weer mooie dingen liet zien. "Hij werd het draaipunt, ze konden altijd de bal aan hem kwijt. Achterin gaven ze de bal over vijf meter aan hem. Normaal zeg je: doe dat niet. Maar hij kan wegdraaien en iets forceren. Ik vind het altijd een genot om naar Frenkie te kijken. Hoe makkelijk hij wegdraait en versnelt…"

Lees ook: Danny Blind: "Knap dat Daley toch besloot te spelen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen