Kassa in Amsterdam rinkelt: Ajax verkoopt Traoré aan Shakhtar

18 juni 2021, 17:31   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 22:41

Lassina Traoré is volgend seizoen niet meer in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen. Ajax meldt dat de twintigjarige aanvaller uit Burkina Faso is verkocht aan Shakhtar Donetsk. Het bedrag waarvoor Traoré de transfer maakt wordt niet bekendgemaakt door de Amsterdammers, maar naar verluidt bedraagt de transfersom tien miljoen euro.

Het was al een paar dagen duidelijk dat Traoré zijn loopbaan zou vervolgen in Oekraïne. De Telegraaf schreef deze week dat de bonkige spits woensdag op het vliegtuig naar Kiev was gestapt om de overgang af te ronden. Ajax en Shakhtar Donetsk waren op dat moment al akkoord over de transfersom.

Traoré heeft de medische keuring bij zijn nieuwe club met succes doorstaan en vervolgens een contract voor vijf seizoenen getekend. Daarmee komt voor de aanvaller een einde aan een periode van twee en een half jaar in dienst van Ajax. In Amsterdam beschikte hij nog over een contract dat volgend jaar zomer zou aflopen.

De fysiek sterke spits speelde in totaal 31 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Zijn meest memorabele was die tegen VVV-Venlo op 24 oktober vorig jaar. De Amsterdammers wonnen toen met 0-13 en Traoré nam vijf doelpunten voor zijn rekening. In totaal maakte de spits twaalf doelpunten voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen