Laporta blijft achter Super League staan: "Engelsen hebben spijt"

20 juni 2021, 22:46

Joan Laporta is nog altijd voorstander van de oprichting van een Super League. Op de clubwebsite van FC Barcelona heeft de voorzitter de plannen voor de nieuwe competitie verdedigd. Afgelopen april legden twaalf Europese giganten een bom onder de voetbalwereld door de Super League te introduceren, maar al snel trokken de meeste clubs zich terug.

Van de twaalf deelnemers zijn alleen FC Barcelona, Real Madrid en Juventus nog voorstander. Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, Inter, AC Milan en Atlético Madrid besloten zich na de ophef onder supporters en in de voetballerij te distantiëren van de plannen. Dat is Laporta nog altijd niet van plan om te doen. 

Lees ook: Super%20League%20zich%20weer%20terugtrokken.&text=Toch%20sloot%20Ceferin%20niet%20uit

"Ik denk dat de Engelse clubs inmiddels spijt hebben dat ze zich hebben teruggetrokken", verklaart Laporta op de clubwebsite. "Ze waren bang voor de druk van de UEFA. Natuurlijk zijn er tijdens de oprichting fouten gemaakt, want de oorlogszuchtige taal en de demagogie van de UEFA hebben ons ertoe gebracht te haasten. Toch moeten we hiermee doorgaan."

Laporta is blij dat zijn club niet is uitgesloten voor de Champions League. "Het recht heeft gezegevierd. De UEFA heeft de zaak ingetrokken en ons toegelaten tot de Champions League. We gaan onze excuses niet aanbieden, want ik vind dat we over ons eigen lot moeten beslissen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen