De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Noord-Macedonië

21 juni 2021 – Het basiselftal van Oranje is vanavond tegen Noord-Macedonië op twee plekken gewijzigd. Frank de Boer kondigde dit afgelopen weekend al aan op een persconferentie. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnen Donyell Malen en Ryan Gravenberch aan de aftrap. Ook met hen in de ploeg speelt het Nederlands elftal in het 5-3-2 systeem.

De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Noord-Macedonië

Malen speelt in plaats van Wout Weghorst en vormt daarmee samen met Memphis Depay het spitsenduo. Zijn basisplaats is niet verwonderlijk, aangezien de optredens van Weghorst in de eerste twee groepswedstrijden niet overtuigend waren. Daarnaast maakte Malen tegen Oostenrijk een sterke invalbeurt. Gravenberch neemt het plekje over van Marten de Roon, die door zijn gele kaart tegen Oostenrijk op scherp staat.

Lees ook: Opstelling Oranje tegen Noord-Macedonië lekt uit tijdens training

De overige negen namen blijven hetzelfde ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen donderdag. Dus dat betekent dat Stefan de Vrij, Daley Blind en Matthijs de Ligt de centrale verdedigers zijn, Patrick van Aanholt en Denzel Dumfries op de backposities staan en Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum samen met Gravenberch het middenveld vormen. Maarten Stekelenburg staat onder de lat.

Vermoedelijke opstelling:
Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind en Van Aanholt; Gravenberch, F. de Jong en Wijnaldum; Malen en Depay.

Oranje

gerelateerd