Pijntjes bij Berghuis: "Ben laatste die mag klagen over een tackle"

21 juni 2021 – Steven Berghuis was in de interlands in aanloop naar het EK regelmatig basisspeler. In de groepsfase van het toernooi begon Frank de Boer echter steeds in een 5-3-2-opstelling en daarin is geen plek voor Berghuis ingeruimd. Tegen Noord-Macedonië maakte hij als invaller zijn eerste minuten op dit EK. Na afloop moest hij langs de fysiotherapeut om zijn achillespees te laten behandelen.

Pijntjes bij Berghuis: "Ben laatste die mag klagen over een tackle"

In gesprek met de NOS laat hij weten dat zijn pijntjes niet al te erg zijn. "Er is niet zoveel aan de hand. Er is gewoon wat ijs op gegaan en het is ingepakt. Ik kreeg twee forse tikken, vooral die ene op mijn achillespees was flink. Maar ik ben wel de laatste die over een tackle mag klagen. Dat hoort erbij, dat is voetbal", vertelt Berghuis met een knipoog, gezien hij afgelopen seizoen zelf ook weleens over de schreef ging. 

Ondanks dat hij tot op heden dus slechts een helftje speelde, accepteert Berghuis voorlopig zijn reserverol. "Je wilt graag betrokken zijn en het liefst sta je op het veld natuurlijk, maar je schikt je ook wel weer in je rol. Het is een EK, je doet het met zijn allen en dat moet je op een gegeven moment je plek kennen, hard trainen en dit soort kansen proberen te pakken."

Daarnaast gaat Berghuis nog in op het feit of zijn kansen op speeltijd zijn afgenomen sinds Nederland 5-3-2 speelt in plaats van 4-3-3. "Ik weet het niet. Misschien had ik meer kans gehad in een 4-3-3. Dat het voor mij moeilijker is in dit systeem, is een beetje de conclusie van de groepsfase. Ik heb verder ook wel het idee dat ik erbij wordt betrokken. Je moet wel gewoon 'aan' staan voor het moment dat je moet komen. Het is een groot toernooi met de beste spelers van het land."

Lees ookMalen bewijst gelijk De Boer met krankzinnige cijfers

Tot slot zegt Arno Vermeulen tegen Berghuis dat hij van een collega hoorde, dat Berghuis op de training goed in vorm steekt. "Dat is goed gezien", laat hij lachend weten. Verder ziet ook hij dat Oranje de afgelopen dagen flinke stappen zet. "Ik vind dat we zijn gegroeid. Dat merk je in de elf tegen elf op de training. Het is even afwachten welke tegenstander we treffen, maar we hebben een goede groep met goede wapens. Ik ben er in ieder geval klaar voor."

Oranje

gerelateerd