Op deze manier ontloopt Oranje topland uit poule F

21 juni 2021 – De kans is groot dat het Nederlands elftal het in de achtste finale opneemt tegen een topland uit de poule des doods. Frankrijk, Portugal en Duitsland maken alle drie nog een grote kans om als een van de beste nummers drie te eindigen, waardoor Oranje een lastig affiche wacht. De ploeg van bondscoach Frank de Boer moet hopen op twee niet-realistische scenario's.

Op deze manier ontloopt Oranje topland uit poule F

De meest eenvoudige afloop zou zijn als de nummer drie van de ijzersterke poule F niet tot de beste nummers drie behoort. In dat geval gaat dat land namelijk rechtstreeks naar huis en treft Oranje een van de andere beste nummers drie. Portugal en Duitsland hebben echter beide al drie punten verzameld, terwijl Frankrijk de ranglijst aanvoert met vier punten. Alleen een keiharde nederlaag van Duitsland tegen het nog puntloze Hongarije kan dat voorkomen.

Mocht de nummer drie van poule F alsnog tot de beste nummers drie behoren, moet Oranje hopen op een vrij complex scenario. Spanje mag niet gelijkspelen tegen Slowakije, terwijl Polen in dat geval niet mag winnen. Daardoor zou poule E géén goed presterende nummer drie leveren. Als er bovendien een winnaar komt uit de wedstrijd tussen Kroatië en Schotland, komt het droomscenario uit: Oranje ontloopt een van de toplanden en neemt het op tegen de nummer drie van poule D.

De vier beste nummers drie verdienen alsnog een ticket voor de volgende ronde. Zwitserland, dat met vier punten de beste nummer drie is van poule A, B en C, weet al zeker dat het door is naar de volgende ronde. Finland en Oekraïne zitten nog in de wachtkamer.

Oranje

gerelateerd