Deze elf landen hebben zich geplaatst voor de knock-outfase

21 juni 2021 – Het Nederlands elftal wist al voorafgaand aan de wedstrijd tegen Noord-Macedonië dat het als groepswinnaar zeker was van een plek in de achtste finales, maar voor veel andere landen vielen de beslissingen pas maandagavond. De komende dagen staan in het teken van de indeling van de achtste finales. Elf van de 24 deelnemers daaraan hebben in ieder geval alvast een ticket bemachtigd.

Deze elf landen hebben zich geplaatst voor de knock-outfase

Italië sloot poule A af met negen punten uit drie wedstrijden, waardoor het komende zaterdag in Londen strijdt om een plek in de kwartfinale. Ook de tegenstander is al bekend: Oranje-poulegenoot Oostenrijk moet voor een stunt zorgen tegen de topfavoriet. Ook Wales en Zwitserland hebben poule A overleefd: Wales eindigde als nummer twee, terwijl Zwitserland al zeker weet dat het tot de vier beste nummers drie behoort.

Ook in de andere poules zijn de kaarten al voor een deel geschud. Zo weten België en Denemarken uit poule B dat zij in de volgende ronde actief zullen zijn, net als het Nederlands elftal uit groep C. Ook Tsjechië, Engeland, Zweden en Frankrijk plaatsten zich al voor de volgende ronde.

Het schema tot dusverre
• Wales - Denemarken (Amsterdam, zaterdag 26 juni)
• Italië - Oostenrijk (Londen, zaterdag 26 juni)
Nederland 3D/E/F (Boedapest, zondag 27 juni)
• België - 3A/D/E/F (Sevilla, zondag 27 juni)
• 2D - 2E (Kopenhagen, maandag 28 juni)
• 1F - 3A/B/C (Boekarest, maandag 28 juni)
1D - 2F (Londen, dinsdag 29 juni)
• 1E - 3A/B/C/D (Glasgow, dinsdag 29 juni)

Oranje

gerelateerd