VVV sorteert met bewezen spits voor op vertrek Giakoumakis

26 juni 2021, 17:30

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Sven Braken. Met de komst van de 28-jarige spits sorteren de Venlonaren voor op het vertrek van Giorgos Giakoumakis, die naar alle waarschijnlijkheid wordt verkocht. Braken komt over van het Italiaanse AS Livorno en tekent in De Koel een contract voor twee seizoenen.

Braken speelde in Nederland eerder bij MVV, Almere City FC, NEC en FC Emmen. De afgelopen twee seizoenen stond hij op de loonlijst bij Livorno, waar hij één jaar in de Serie B en één jaar in de Serie C speelde. "Ik was me op mijn toekomst aan het oriënteren toen VVV-Venlo bij me aanklopte. Ze waren zeer doortastend. Ik heb met Stan Valckx, Jos Luhukay en Marco Bogers gesproken en had meteen een goed en warm gevoel bij de club. Dat vind ik belangrijk", reageert Braken.

De kakelverse aanwinst van de Venlonaren weet dat hij grote schoenen te vullen heeft. Giakoumakis reeg het voorbije seizoen immers de doelpunten aaneen. "De ongelofelijke prestaties van Georgios Giakoumakis zijn natuurlijk de hele wereld over gegaan. Maar ik ben strijdlustig en heb er heel veel zin in om met VVV-Venlo hoge ogen te gaan gooien in de Keuken Kampioen Divisie", besluit hij.

Technisch Manager Stan Valckx denkt dat Braken perfect bij de spelersgroep past. "Hij heeft de capaciteiten om die ervaring ook over te kunnen brengen op zijn medespelers. Met zijn technische bagage, balvaardigheid, overzicht én neusje voor de goal is hij daarnaast een spits die zelf zijn doelpunten mee zal pikken, maar ook anderen kan laten scoren", zegt hij. "Een veelzijdige spits die in het spelsysteem past dat wij voor ogen hebben."

Giakoumakis is komend seizoen waarschijnlijk geen speler van VVV meer. De topscorer van het afgelopen seizoen in de Eredivisie wordt in verband gebracht met clubs uit Engeland, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten. De Venlonaren verlangen naar verluidt een bedrag van zes tot tien miljoen euro voor het Griekse fenomeen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen